درمان لک صورت (ملاسما یا لکه های قهوه ای پوست)

d882d9f13f874debc759

لک های پوستی (ملاسما) بیماری است که در آن مناطقی از پوست تیره تر از پوست اطرافش می شود.دکتر ها آنرا هایپرپیگمنتیشن می نامند. به طور معمول بر روی پوست صورت، به خصوص پیشانی، گونه ها وبالای لب فوقانی رخ می دهد. لکه های تیره اغلب در هر دو طرف صورت در یک الگوی تقریبا مشابه ظاهر می شوند.لکه ها با رنگ تیره ترپوست می توانند از قهوه ای مایل به زرد(برنز) تا قهوه ای تیره باشند. این لکه های تیره به ندرت در دیگر مناطقی که درمعرض نور خورشید هستند، ایجاد می شوند.

وقتی بیماران به کلینیک ما برای درمان لک(ملاسما) می آیند،عملکرد ما فعالانه و درگیر است و اهداف شما اهداف ما هم می شوند.درمان شما توسط ماهرترین متخصص ها با سابقه گسترده در درمان بیماری های پوستی پیچیده برای انواع پوست ها با انواع رنگ ها (نژاد) انجام خواهد شد.ما باور داریم که آموزش بیمار و مشارکت بین بیمار و پزشک برای موفقیت درمان ضروری است.یکی از اولویت های ما آموزش بیمار، کمک به درک همه ی موارد مربوط به وضعیتش وگزینه های درمانی مناسب موجود، و کمک در انتخاب مناسبترین درمان برا ی رسیدن به نتیجه ی دلخواه است.اگر شما از لک(ملاسما) یا دیگربیماری های زیبایی پوست رنج می برید و می خواهید آنرا درمان کنید، می توانید برای وقت مشاوره با ما تماس بگیرید و اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی عملکرد ما برای رسیدن شما به زیبایی مورد انتظارتان کسب کنید.

علل ایجاد لک صورت (ملاسما)


 علل ایجاد لک صورت (ملاسما یا لکه های قهوه ای روی پوست)کاملا روشن نیست.افراد با پوست تیره نسبت به افراد با رنگ پوست معمول بیشتر در معرض خطر هستند و در زنان بیشتر از مردان رایج است، و معمولا با تغییرات هرمونی همراه است.به همین دلیل است که لک های تیره اغلب در دوران بارداری و یا اگر زنی تحت درمان جایگزینی هورمون قرار گیرد یا قرص های ضد بارداری مصرف کند ،به وجود می آیند.لک های(ملاسما) دوران بارداری نسبتا شایع هستند.گاهی اوقات آن ها را ماسک های حاملگی یا کلوآسما می نامند.لک ها معمولا تا پایان دوران بارداری وجود دارند. مهمترین عامل گسترش لک(ملاسما) در معرض نور خورشید قرار گرفتن می باشد.استفاده از دارو هایی که شما را نسبت به نور خورشید حساس می کنند، می توانند خطر ابتلاء به لک (ملاسما )را افزایش دهند.

داروها می توانند شامل برخی داروهای زیبایی و داروهای استفاده شده برای درمان مشکلات تخمدان و یا غده تیروئید باشند.محافظت در برابر آفتاب یک بخش ضروری از درمان لک صورت (ملاسما) است.برای مثال، زنان باردار یا آنهایی که داروهای هورمونی مصرف می کنند و از آفتاب دوری می کنند، نسبت به کسانی که اوقات بیشتری را در معرض آفتاب قرار دارند احتمال کمتری دارد که به لک(ملاسما) دچار شوند.

علائم


 لکه های تیره ی پوست روی پیشانی ،شقیقه ها، گونه ها یا بالای لب فوقانی ظاهر می شوند. علائم لک صورت مؤکدا مربوط به زیبایی هستند و شما احساس مریض بودن نخواهید کرد و لکه های تیره پوست ایجاد جراحت یا درد نمی کنند.

زمان مراجعه به متخصص


اگر هر تغییر رنگ غیر قابل توضیح روی پوست خود مشاهده کردید به یک متخصص مراجعه کنید. اگرچه لک(ملاسما)نیازی به درمان لک صورت ندارد، دکتر می تواند لک(ملاسما) را از دیگر مشکلات پوستی که ممکن است به درمان نیاز داشته باشند متمایز می کند.

تشخیص


دکتر لک(ملاسما) را به سادگی با نگاه کردن به پوستتان تشخیص می دهد.تاریخچه پزشکی شما در تعیین عامل ایجاد کننده ی این اختلال پوستی کمک می کند.

دکتر شما ممکن است از لامپ های مخصوص که ساطع کنند ه ی نور فرابنفش هستند استفاده کند.این به دکتر اجازه می دهد تا نوع وعمق تغییر رنگ پوست را واضح تر ببیند.

زمان مورد انتظار برا ی درمان


لکه های تیره پوست معمولا تا پایان بارداری یا زمان قطع مصرف داروهای هورمونی و محافظت در برابر خورشید وجود دارند.لکه ها به تدریج بعد از چند ماه محو می شوند.در برخی از افراد تغییر رنگ پوست هرگز به طور کامل از بین نمی رود.

درمان


در درمان لکه های صورت، به محض ثابت شدن هورمون ها ،لکه های تیره معمولا محو می شوند.زنانی که لک (ملاسما) آنها به خاطر بارداری ایجاد شده است اغلب در ماه های بعد از تولد فزرند شان متوجه محو شدن لک های تیره می شوند. زنانی که قرص ضدبارداری مصرف می کنند و یا تحت درمان جایگزینی هورمون هستند اغلب بعد از قطع دارو نیاز به درمان لکه های قهوه ای پوست ندارند.

درمان موضعی

چند گزینه ممکن است به محو یا درمان لکه های تیره کمک کند:

هیدروکینون فرایند شیمیایی طبیعی که باعث تولید ملانین، ماده ای که باعث تیره شدن، پوست می شود را متوقف می کند.
ترتینویین نوعی ویتامین آ است که به افزایش میزان ریختن سلول های مرده و جایگزین شدن سلولهای جدید کمک می کند.این باعث محو شدن لک های تیره به محض ریختن سلول های تیره می شود.

لایه برداری شیمیایی

در لایه برداری شیمیایی لازم است که محلول مایع بر روی پوست مالیده شود تا یک سوختگی خفیف مانند آفتاب سوختگی ایجاد شود.با گذشت زمان لایه های سوخته می ریزند و پوست تازه ی جدید تشکیل می شود.لایه برداری شیمیایی دارای شدت های متفاوتی است.اسید گلیکولیک از خفیف ترین لایه بردارهاست و بنابراین خطر کمتری در ایجاد زخم یا تغییر رنگ پوست دارد.لایه برداری شیمیایی ممکن است برای اینکه لک(ملاسما)به دیگر درمان ها جواب نمی دهد، استفاده شود.

درمان با IPL

از طول موج خاصی از نور برای هدف قرار دادن لک ها و از بین IPL بردن مناطق رنگی پوست استفاده می کند.

میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریژن یکی ازکم شدت ترین روش ها ی زیبایی برای درمان لک صورت (ملاسما) است.چون دوره ی بهبودی کوتاهی دارد به عنوان روش محبوبی شناخته شده است.هرچند دارای اثرات خوبی مانند گزینه های درمانی دیگر مانند لایه بردای شیمیایی و بازسازی لیزری نیست.این روش لایه اولی پوست را برای بهبود ظاهر لک(ملاسما) ازبین می برد.بسیاری از افرادگزارش کرده اند که در کاهش لک (ملاسما) بسیار مؤثر است اما آنها را کا ملا از بین نمی برد.به همین منظور برای رسیدن به نتیجه مطلوب شما ممکن است به دوازده جلسه نیاز داشته باشید.این می تواند در مقایسه با دیگر روش های درمان دائمی گران باشد.

لیزر

لیزر از پرتو های نور لیزر برای از بین بردن سلول های سطح پوست استفاده می کند.لیزر درمانی نشان داده است که نوید دهنده ی درمان لک(ملاسما) یا لکه های قهوه ای روی پوست به ویژه در بیماران با پوست تیره را است. تعدادی روش درمان لیزری وجود دارد که می توانند برای درمان لک(ملاسما )استفاده شوند که شامل؛ لیزر فرکشنال کاهنده و غیر کاهنده ، لیزر Q-switch واربیوم Erbium)):لیزرهای YAG. لیزر درمانی نیاز به بی حسی موضعی دارد،جلسات درمان لیزر لک صورت بین 30 تا90 دقیقه طول می کشند و انتظار ایجادکمی تورم و قرمزی بر روی پوست انتظار می رود.

پیشگیری


بهترین راه برای جلوگیری از لک(ملاسما) محدودکردن در معرض آفتاب قرار گرفتن است. اگر شما بیرون در معرض خورشید می روید این توصیه ها رادر نظر بگیرید:

یک کلاه لبه دار برای ایجاد سایه و محافظت از صورت خود بپوشید.
از ضد آفتاب (مثل اکسید زینک یا دی اکسی تیتانیوم) بر روی مناطق آسیب پذیر پوست استفاده کنید.
استفاده از کرم ضدآفتابی که در برابر هر دوی اشعه های ماراءبنفش نوع A وB پوست رامحافظت کند. ضدآفتاب باید دارای عامل محافظت در برابر آفتاب (SPF) حداقل 30 باشد.