جوانسازی و زیباسازی پوست صورت با لیزر
بسیاری از افراد مایلند که بافت پوست خود را بهبود بدهند تا علائم و نشانههای بالا رفتن سن، جای جوش یا زخم و لکههای پوستی خود را از بین ببرند. در روش جوان سازی صورت با لیزر، پوست به طور دقیق و کنترلشده، لایهبرداری میشود. لیزر جوان سازی صورت روشی برای از بین بردن چین و چروک و ضایعات پوستی مانند لکه و جای جوش میباشد. سلولهای جدید پوستی که در دورهی ریکاوری تشکیل میشوند، موجب لیفت پوست و جوان سازی پوست صورت میشوند. این عمل را میتوان به صورت مستقل و یا به طور همزمان با سایر عملهای زیبایی صورت انجام داد.جوانسازی با لیزر یک تکنیک جدید و موثر محسوب می شود.
انواع لیزرهای جوانسازی پوست
چروکهای سطحی پوست، چروکها و خطوط عمیق یا جای زخمهای بزرگ، هر یک ممکن است نیازمند یک روش درمانی متفاوت باشند. بنابراین با توجه به نوع پوست شما، شدت آسیب پوستی ناشی از اشعه آفتاب یا شدت تفاوت رنگ و لکه بودن پوست، عمق جای زخمها یا عمق چروکهای پوستی ، متخصص مربوطه برای جوانسازی پوست صورت ترکیبی از روشهای لایهبرداری مختلف را انتخاب میکند که این ابزارهای لایهبرداری به طور همزمان در یک جلسه درمانی به کار برده میشوند تا نتایج حاصل از درمان بهبود یابند.
لیزرهای لایهبردار
این لیزرها با ایجاد یک آسیب پوستی کنترلشده و کاملا یکنواخت در سطح پوست، موجب لایهبرداری پوست میشوند. عملکرد این لیزرها مشابه با پیلینگ شیمیایی یا میکرودرمابریژن است. با هر بار گذر بیم لیزر از روی پوست، یک لایه نازک از سطح پوست کنار میرود. بسیاری از متخصصین و جراحان پلاستیک معتقدند که لایه برداری پوست با لیزر در مقایسه با روشهای پیلینگ و درمابریژن، کنترل بسیار بهتری در عمق لایهبرداری در اختیار پزشک قرار میدهد. این لیزرها برای رفع افتادگی پوست، ازبین بردن جای جوش و چین و چروکهای پوستی به کار میرود.
لیزرهای غیر لایهبردار
این لیزرها موجب کنار رفتن یک لایه از روی پوست نمیشوند. در عوض، با گذر اشعهی لیزر از روی پوست، نور لیزر موجب گرم شدن لایههای عمقی یا سطحی پوست میشود. این لیزرها برخی از چین و چروکهای سطحی پوست را از بین میبرند اما ممکن است نتایج حاصل از درمان حتی تا ماهها پس از جلسه درمانی، قابل مشاهده نباشد.
لیزر فرکشنال
لیزر فرکشنال نوع کاملا متفاوتی از روشهای درمانی برای جوانسازی و زیباسازی پوست است، چرا که این لیزر کاملا غیرتهاجمی است و نیازی به گذراندن دوره ریکاوری ندارد. عوارض لیزر فرکشنال اندک بوده و بعد از لیزردرمانی با لیزر فرکشنال، پوست دچار قرمزی و حساسیت به لمس نمیشود و بعد از درمان نیز نیازی به ریکاوری نیست. البته باید این موضوع را در نظر داشت که جوان سازی پوست با لیزر فراکشنال، طی یک جلسه انجام نمیشود. بهبود وضعیت پوست به صورت تدریجی و طی یک دوره درمانی چند هفتهای یا چند ماهه است.
متخصص شما ممکن است بسته به نوع پوست شما و شرایط آن و ناحیه مورد نظر برای درمان، یکی یا ترکیبی از روشهای زیر را برای جوانسازی پوست شما انتخاب کند:
لیزر دی اکسید کربن (CO2)
این روش درمانی بسیار ایمن و موثر است و میتوان آن را برای انواع مختلفی از پوست و برای قسمتهای مختلف بدن مانند صورت، گردن، قفسه سینه، دستها و حتی برای پوستهای ظریف و حساس به کار برد. این روش لیزردرمانی موجب تحریک پوست برای بازسازی خود و تولید بیشتر کلاژن میشود و بنابراین نتایج حاصل از جوان سازی پوست با لیزر حداقل تا 6 ماه پس از جلسه درمانی به تدریج بهتر و بهتر میشود و بهبود مییابد.
لیزر اربیوم (Erbium)
لیزر اربیوم موجب برداشته شدن یک لایه از روی پوست میشود و میتواند چین و چروکهایی با عمق متوسط تا زیاد در سطح پوست صورت، دست، گردن و قفسه سینه را برطرف کند. یکی از مزایای لیزر اربیوم این است که به بافتهای اطراف آسیب بسیار کمی میرساند و موجب سوزاندن آنها نمیشود. این لیزر نسبت به سایر لیزرها عوارض جانبی کمتری دارد (مانند سرخی، تورم و کبودی پوست) و در نتیجه دورهی ریکاوری آن نیز در مقایسه با لیزر CO2 بسیار کوتاهتر است. در برخی موارد ممکن است ریکاوری تنها یک هفته طول بکشد.
جوانسازی پوست با لیزر در کلینیک ما
آمادگی برای جلسهی جوانسازی پوست با لیزر
در ابتدا شما باید یک جلسه مشاوره داشته باشید تا نوع درمان مناسب برای شما تعیین شود. در صورتی که قرار است جوانسازی پوست با لیزر را انجام دهید، پزشکتان از شما میخواهد که تا 10 روز قبل از جلسهی درمانی، هیچ دارو یا مکملی که بر نحوهی لخته شدن خون تاثیر میگذارد از جمله آسپرین، ایبوبروفن و ویتامین E، مصرف نکنید. در صورتی که سیگار میکشید، لازم است حداقل تا دو هفته قبل از لیزردرمانی، سیگار را ترک کنید. کشیدن سیگار مدت زمان ریکاوری شما را طولانیتر میکند.
شرایط مورد انتظار در هنگام انجام لیزردرمانی و پس از آن
لیزردرمانی، یک روش درمانی سرپایی است، به این معنا که شما بستری نمیشوید و شب را در کلینیک نمیمانید. ممکن است پزشک شما تنها چین و چروکهای اطراف لب، دور چشم یا پیشانی را با لیزر درمان کند و یا کل صورت را لیزردرمانی کند. برای نواحی کوچک، پزشک ناحیه مورد نظر را بیحس میکند و به شما نیز داروی آرامبخش میدهد. در صورتی که قرار است کل صورت شما لیزردرمانی شود، احتمالا از بیهوشی عمومی استفاده میشود.
لیزردرمانی برای نواحی خاصی از صورت، تنها 30 تا 45 دقیقه زمان میبرد. لیزردرمانی کل صورت در حدود دو ساعت زمان میبرد.
بعد از اتمام لیزردرمانی، روی پوست شما وازلین یا نوع دیگری از ژل یا کرم محافظ پوست زده میشود. بلافاصله بعد از درمان با لیزر، پزشک ناحیه تحت درمان را پانسمان میکند. بعد از 24 ساعت، شما باید ناحیه درمان شده را تمیز کنید و لازم است این کار را 4 تا 5 بار در روز انجام دهید. بعد از هربار تمیز کردن ناحیه مورد نظر باید به آن وازلین یا پماد دیگری که پزشک تجویز کرده بزنید تا از پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری کنید.
نتایج
بعد از تنها چند جلسه لیزردرمانی، پوست شادابتر، جوانتر و هموارتر به نظر میآید. گذراندن یک دورهی درمانی کامل، با نتایج بلند مدت و ماندگار همرا خواهد بود. بر اثر جوانسازی پوست با لیزر، رگهای خونی زیر پوستی، لکهای پوستی، آسیبهای خورشیدی و ضایعات پوستی از بین میروند یا تا حدود زیادی محو میشوند. با افزایش تولید کلاژن در پوست، خاصیت ارتجاعی پوست بیشتر میشود و در نتیجه، شل شدگی و افتادگی پوست برطرف میشود و چین و چروکهای پوستی از بین میروند.
قبل و بعد از درمان با Dermalux LED برای رفع آکنه
جوانسازی پوست –قبل و بعد از درمان
درمان رزاسه با SR – قبل و بعد از درمان
جوانسازی پوست –قبل و بعد از درمان
رفع چین و چروک پوستی – قبل و بعد از درمان
سوالات رایج
آیا شما لایهبرداری پوست با لیزر را توصیه میکنید؟
انام یک دوره لیزر درمانی پوست توصیه میشود و این روش میتواند به طور چشمگیری موجب جوان شدن، سالم شدن و شاداب شدن پوست شما شود و نقایص پوستی شما را برطرف کند.
آیا لایهبرداری پوست با لیزر دردناک است؟
معمولا برای آن که بیمار در حین انجام لیزر درمانی راحت باشد و دردی احساس نکند، به او دارو داده میشود و از بیحسکننده استفاده میشود. در صورتی که ناحیه مورد نظر برای درمان کوچک باشد از بی حس کننده موضعی استفاده میشود و برای درمان نواحی بزرگ از بلوک عصبی یا بیهوشی عمومیاستفاده میشود.
بلافاصله بعد از لایهبرداری با لیزر چه شرایطی خواهم داشت؟
معمولا ناحیه درمان شده پانسمان میشود. از بیماران خواسته میشود که هر روز پانسمان را بردارند، برروی محل مورد نظر پماد مخصوص بزنند و دوباره محل را پانسمان کنند. ریکاوری پس از درمان بین 3 تا 10 روز زمان میبرد. زمان دقیق ریکاوری به نوع لیزر مورد استفاده و عمق لایهبرداری بستگی دارد.
عوارض احتمالی این روش چیست؟
اغلب بیماران گزارش کردهاند که عوارض جانبی بسیار کمیداشتهاند یا هیچ عوارضی نداشتهاند. بیشترین و شایعترین عارضهی احتمالی، قرمزی خفیف پوست است که ظرف چند ساعت پس از جلسه درمانی برطرف میشود.